Vergroting

===============================================================================================================
KLIK OP EEN FOTO VOOR EEN VERGROTING.
===============================================================================================================

 

G 1865 Hoekpand met lantaarnpaal

G 1897 Verzonden vanuit Winterswijk 1912


11-03-2017, Emmy van den Dorpel-van Druten: Deze foto is ook geplaatst op fb pagina van "Oud-Winterswijk". De geplaatste reacties geven aanvullende info over deze woningen.

07-01-2012, Leo R: Ik zou zweren dat dit pand als een zoekplaatje is (geweest) op deze site of op een andere, alleen dan zonder de rails in beeld. Heeft iemand een idee welk plaatje ik bedoel??

29-12-2011, Sjoerd Eeftens: Afgaande op de sporensituatie (het wissel wijkt naar links uiteen) komt alleen een plek in aanmerking langs de parallelweg ter hoogte van installatiebedrijf Overbeek. De plek ter hoogte van Nijhuis Pompen zou niet kunnen omdat daar nooit een dergelijk wissel heeft gelegen. Ook verder naar het zuidoosten langs deze weg is dan uitgesloten. Een plek meer naar het noordwesten zou op grond van de sporensituatie ook niet kunnen.
Ik zie nog geen andere mogelijkheid in beeld komen, ook niet elders. Het is wel treinspoor. Een luchtfoto zou helderheid kunnen brengen. Straatplaatjes in dit gebied zullen er niet veel zijn.

28-12-2011, Martin Snuverink: Dit woningblok heeft, naar ik vermoed, gestaan in Winterswijk aan de Paralllweg nabij de Misterweg. De zware schoorsteen is dan waarschijnlijk van machinefabriek Nijhuis, die nog bestaat als Nijhuis Pompen B.V.
Het spoor met wissel zou dan moeten behoren tot het emplacement van het station GOLS. Sjoerd, kan dit kloppen?

G 1907 Stadspandjes, huisnummers onleesbaar.


07-02-2012, Jan Spoolder: Ging het maar zo makkelijk, Martin :-) Arbeidershuisjes met mansardedaken en een gelijke geveldindeling waren (en zijn) er wel in Oudwijk en Abstede, bijv. Oudwijkerdwarsstraat, Zonstraat, maar ik heb daar nog geen match gevonden. Hier is ook veel stadsvernieuwing geweest.

07-02-2012, Martin Snuverink: Mijn eerste gedachte was ook Utrecht, vooral vanwege de evenwijdige mansardedaken. Er zijn in Utrecht echter maar weinig arbeidershuizen met twee ramen en er zijn weinig van zulke etagewoningen met drie ramen. Maar het woordje “weinig” kan het zoeken ook wel weer makkelijker maken.
Jan Spoolder, verzin een list!

06-02-2012, Sander van Wijngaarden: gevoel haarlem of utrecht. de hoek lantaarn vinden we volgens het kenniscentrum in oa middelburg en utrecht. in haarlem zou het mogelijk zijn in de rozenprieel en amsterdamse buurt ? maar ook daar kan ik het niet in passen, zeker gezien mijn idee dat het hier om een bredere weg of weg aan een water gaat. dat laatste denk ik gezien de positie van de bomen.

 

G 1909 Rotterdam

Met potlood op de achterzijde: Oude Dijk, Westersingel, Heemraadssingel (onderstreept), Walenburgerweg.
Mogelijke huisnummers 36, 56, 86.


11-01-2016, Martin Snuverink: Aan de rechterzijde staat het huis vrij. Dat met potlood op de achterzijde enkele Rotterdamse straatnamen zijn geschreven garandeert niet dat het in Rotterdam is. Er zijn enkele eigenschappen die Rotterdams aandoen: het ovale huisnummer en de verhoogde parterrevloer met de kelderramen.
In Rotterdam zijn voortuinen bij huizen van voor 1910 zeer zeldzaam. Inderdaad, de Spoorsingel en de met potlood genoemde straten. Voorts de villabuurten in Kralingen.
Verder valt op dat het erf een inrit met hek heeft voor het doorlaten van voertuigen met meer dan twee wielen, wat wijst op een villa-achtige omgeving. In vooroorlogs Rotterdam is dit nóg zeldzamer. Veel meer dan het G.W. Burgerplein (waar Pim Fortuyn woonde) kan ik niet ontdekken, maar dit plein is te jong. Het gaat hier om late art-nouveau.
Ik vrees nu dat dit niet in Rotterdam is. Gemeenten met witte ovaaltje met zwarte cijfers met enige kans zijn Bloemendaal en Groningen met omliggende dorpen zoals Haren.

10-01-2016, Paul Blanken: Ondanks de minder diepe tuin past dit zp. beter bij dit nog altijd bestaande rijtje huizen aan de Spoorsingel in 010. Vergelijk ook de treden naar de voordeuren.
http://www.fotovanrotterdam.nl/fotoframe.php?foto=B407.jpg

04-01-2016, Paul Blanken: Beter geen websites meer bezoeken waarbij het gebruik van een flash player nog steeds noodzakelijk is. Jammer genoeg is die van Koos Terpstra er één van!
https://www.security.nl/posting/456340/Adobe+Flash+Player+had+meeste+softwarelekken+in+2015

03-01-2016, Wim de Koning Gans: De situatie die Martin op het oog heeft is te zien op http://www.terpstra-koos.nl/. Kies Verder, Rotterdam, W, Westersingel, direct naar 17 ("17/23"), achter de lantaarnpaal. Het profiel van de zijgevel lijkt niet te kloppen met het zoekplaatje.

10-01-2012, Martin Snuverink: Het linkse vrijwel niet zichtbare huis van het zoekplaatje is uiterst rechts gedeeltelijk afgebeeld op foto 20667 van J.F.H. Roovers op http://www.fotovanrotterdam.nl/index.php

10-01-2012, Martin Snuverink: Zeer waarschijnlijk waren dit twee aan elkaar gebouwde huizen die voor de rest vrijstonden. Volgens mij hebben deze gestaan aan de Westersingel en wel daar waar in de jaren 1960 de doorbraak is gemaakt van de Westblaak/Rochussenstraat/Eendrachtsplein. Dus naast het Bilderberg-Parkhotel (nu Westersingel 70). Voor deze doorbraak zijn de huizen gesloopt.
Ik heb hier geen sluitende bewijsfoto kunnen vinden. Op het kaartfragment van 1914 zoals gegeven in Groeten uit Rotterdam Centrum, Deel 1, west van H.A. Voet en H.J.S. Klaassen is het huizenpaar vrij gedetailleerd aangegeven.
Oudedijk, Heemraadssingel en Walenburgerweg zijn absoluut uitgesloten.

G 1911 Villa Antoinette


13-05-2012, Ellen Drees: Dit is niet Villa Antoinette in Bilthoven. Er is in het verleden nogal gerommeld met de straatnamen in Bilthoven. De Bilthovense Villa Antoinette staat nog steeds aan de Prins Bernardlaan 3.

22-01-2012, Terry Brouwer: Ik kan van dit huis geen oplossing vinden, omdat het huis in 1954 is afgebroken en in 1955 is hier een nieuwe flatgebouw gebouwd. Ik heb wel in het oude adresboek van 1921 dit gevonden; Villa Antoinette, Julianalaan 3 te Bilthoven. Bewoond door Wed. W.N. Verloop, zonder beroep.

G 1912 Kinderen voor een 3-slag.

G 1964 Winkel, huisnummer onleesbaar

Links een reclamebord van de Hollandsche Olie en Smeerfabriek G. Bakker.

20-04-2012, Berry: Dit betreft een reclamebord. We zoeken niet naar de locatie van de olie- en smeerfabriek van G. Bakker.

20-04-2012, Bert Kwakkel: De "Hollandsche Olie- en Smeerfabriek fa. G. Bakker" was vanaf 01-01-1893 tot ca. 1915 gevestigd aan de Bergweg 151 te Rotterdam, ofwel het voormalige dorp Hillegersberg dat in 1941 door de gemeente Rotterdam werden geannexeerd. Vanaf ca. 1915 was de fabriek gevestigd aan de Rijnhaven Z.z. 20 te Rotterdam. In 1928 werd de firma statutair gewijzigd in Naamloze Vennootschap.
Dit pand past niet echt in de plaatjes die ik van de Bergweg heb bekeken. Mogelijk moet ze gezocht worden in het oude Hillegersberg of buurtschap Terbregge, nabij de Rotte.
Tegenwoordig zit er een dierenspeciaalzaak van Jumper op het adres Bergweg 151-153 (http://maps.google.nl/maps?q=Bergweg+151+Rotterdam&hl=nl&hnear=Bergweg+151,+Noord,+Rotterdam,+Zuid-Holland&gl=nl&sqi=2&t=m&z=16)
Meer nog ben ik de mening toegedaan dat het hier om een winkel in huishoudelijke artikelen gaat dat toevallig tevens een agentschap voerde voor oliën van de fa. G. Bakker. In dat geval wordt de zoektocht een stuk ingewikkelder.

07-02-2012, Mirjam Hoekstra: Leopold Adrianus Hendricus Bakker, t.h.o.d.n. Bakker's Oliehandel, Aviatol en Nederlandse Olie- en Smeerfabriek J. Bakker Owner Address Overschiese Dorpsstraat 180-182, 3043 CW Rotterdam, Nederland Dit is wat ik heb kunnen vinden over de eigenaar van de oliehandel. Waarschijnlijk zijn huisadres ? Ik zou het plaatje in de buurt van Rotterdam zoeken...

 

G 1967 Poseren voor de fotograaf.

Boven het raam- en deurkozijn geen tekst maar bakstenen.

30-01-2012, Peter Smaardijk: Als ik dat hek zo zie, zou het ook een portiersgebouwtje kunnen zijn.

30-01-2012, Ingrid Evers: Intrigerend gebouwtje rechts. Zou het een openbaar urinoir of badhuis kunnen zijn?

 

G 1982 Kustplaats ??


02-10-2013, Ingrid Evers: Valt er iets te doen met de straatlantaarn die wordt gereflecteerd in het vesterglas van de veranda rechts naast het huis?

11-05-2013, Sander van Wijngaarden: Fraaie foto waar wel het ea op te zien is .
links zien we houten huisjes met op het bord ,,aannemer,,
we zien ook nogal wat paden of wegen , voor de genoemde aannemer een pad , voorlangs en rechts van het pand zou ook een weg kunnen zijn ..??
is het strand achter ons of rechts van ons , ik ga voor rechts dan geeft het terras een uitzicht over zee .helemaal als je in de aanbouw de spiegeling van een lantaarn ziet van de overkant .
het pand lijkt mij op zeker een pension in op zeker een badplaats bij de opgang of zeer nabij het strand .
noord hollandse indruk ..ik heb alleen in katwijk meerdere houten huisjes gevonden .in zandvoort kan ik het (nog) niet plaatsen
mogelijk te vinden door een foto waarop het terras aan strandzijde te zien is nabij een strandopgang ..
deze moet op te lossen zijn.

G 2005 Utrecht ??

Op de achterzijde: Openbare meisjesschool

G 2025 Fotograaf uit Baarn

G 2027 N-H. levensverz. Maatschappij te Alkmaar

Huisnummer 24

13-03-2012, Ruud van den Aakster: Hoeft niet in Alkmaar te zijn, het kantoor zat op het Hofplein en is in de 60er jaren gesloopt voor nieuwbouw die inmiddels ook weer gesloopt is. Het kantoor lijkt hier niet op, dit is een woonhuis als filiaal ergens in N.H.

G 2033 Kantoor

Deze foto komt uit een familiealbum waar portretfoto's uit Maastricht in zaten.

31-05-2012, Ingrid Evers: Zowel schuiframen (parterre), als naar binnen draaiende ramen. Dit kan heel goed Limburg zijn.

G 2034 Zou Druten moeten zijn ??

G 2038 Bestelhuis Jan van Wijk

Huisnummer 4, achter het raam: verhuizingen L. Stiens.

01-02-2018, E. Petter: In de adresboeken Haarlem 1929-1931 vinden we: L. Stiens, bestelhuis J. van Wijk, Wilhelminastraat 4.
Ten tijde van de vorige reacties, in 2012, waren deze adresboeken nog niet online.
Het lijkt me nu toch wel heel sterk als het daar niet is, nu beide namen en huisnummer overeenkomen...
http://nha.courant.nu

09-07-2014, Barry: Het huis nr 11 in de Leidse zijstraat lijkt inderdaad bijna eender.
Afwijking zijn bakstenen boven de ramen.
Het pand nummer 4 op de foto is zo te zien een hoekpand. Rechtsboven zie je namelijk een stukje naast het huis dat niet is aangebouwd. Lastig aangezien er in de leidse zijstraat het eea is gesloopt.

25-09-2012, Nicole Schouten: Het huis nr. 4 is afgebroken, maar nr. 11 doet er veel aan denken. http://goo.gl/maps/b6SWr Ik denk dat het huis gezocht moet worden in de Leidsezijstraat in de Leidsebuurt. Deze buurt ligt niet ver van de Brouwersgracht en Wilhelminastraat. ik heb er geen direct bewijs van helaas.

22-06-2012, Martin Snuverink: Dit kan niet de Wilhelminastraat in Haarlem zijn. Als dit in Haarlem is, heeft de linker deur het huisnummer 4 rood (bovenwoning). Het gaat om een smalle straat in een volkswijk.

21-06-2012, Peter Smaardijk: Brandstoffen- en grinthandelaar Jan van Wijk heeft in de loop van de twintiger en dertiger jaren een behoorlijk aantal bestelhuizen in Haarlem en omgeving gehad. Qua huisnummers 4 kan ik aan Wilhelminastraat 4 nog toevoegen Kruisweg 4 en Havenstraat 4 (Heemstede). Beide adressen lijken echter niet op dit zoekplaatje. Maar misschien zijn we toch warm...

21-06-2012, Peter Smaardijk: Gevonden in verschillende advertenties (Bloemendaalsch Weekblad), jaren 20: Jan van Wijk. Kantoor: Brouwersvaart 106, Haarlem. Tuingrint, tuinschelpen, duinzand voor kinderspeelplaatsen, rivierzand, [enz. enz.], alle soorten van brandstoffen. Bestelhuizen: Brouwersvaart 106, Z. laan 221, Bentveld, Dyserinkstraat 82, Wilhelminastraat 4, Leidschedwarsweg 167. Auto-expeditie.
M.a.w. Jan van Wijk leverde o.m. brandstoffen, grint, zand en andere zaken en had verschillende bestelhuizen. Ik weet niet hoe Wilhelminastraat 4 er vroeger uitgezien heeft (wat er nu staat is nieuw) en of het daar überhaupt past (ik heb zo mijn twijfels). Maar de term "bestelhuis" komt ook op het zoekplaatje voor, dus Haarlem lijkt mij een optie. Ook de naam L. Stiens komt in Haarlem voor, echter hier als slager. Maar mogelijk een familielid?

G 2054 1921 Jan Rep of Jan Trep

Met potlood: Noordwijk?

G 2056 Gebroken kap zonder huisnummer

G 2125 Poststempel Maartensdijk


13-10-2012, Peter Smaardijk: Ik kan dit nog niet vinden in Maartensdijk, maar geadresseerde en afzender zouden kunnen zijn Arie van Wilsum en Wipke van der Zee. Volgens de Digitale Stamboom van het G.A.R. zijn zij op 21 december 1932 in Rotterdam getrouwd. Arie was toen 30 jaar oud en geboren in Hilversum, Wipke 25 jaar en geboren in Zaandam. Zie http://rotterdam.digitalestamboom.nl/detailx.aspx?p=22690981&ID=242456&book=H&role=G&page=.
Als het Wipke (of Wiepke) was die deze kaart stuurde aan haar (toekomstige?) echtgenoot, dan is ook zij van belang. Haar vader was Ibele (of IJbele/Ybele) van der Zee, geboren in 1859 in de gemeente Opsterland. Haar moeder heette Marijke Schaafstra. Zij had in ieder geval nog een broer, Gerrit, geboren in 1902 in Amsterdam.
Wellicht helpt dit. Maar misschien is dit ook gewoon een dood spoor...

G 2135 Provincie Groningen ??

G 2144 Zangvereniging Crescendo. Opger. 1899

Mogelijk Amersfoort.

19-03-2013, E. Petter: Voor mij was nog de vraag of het hier om een zangverenging uit Hengelo/GLD of Hengelo/OV gaat. Naar aanleiding van dit krantenbericht: http://archiefeemland.courant.nu/index.php? blijkt dat het waarschijnlijk om Hengelo/OV gaat, want er staat "in die stad". Op het zoekplaatje staan echter alleen mannen, terwijl de zangvereniging uit Hengelo toch "gemengd" was.
Op de achtergrond zien we volgens mij een bos/heide-terrein, wat ik me nog niet direkt in Hengelo/OV voorstellen kan, maar de vereniging hoeft ook niet "thuis" te zijn. Het pand op het zoekplaatje - midden in de natuur, zonder omheining of tuin - lijkt me geen woonhuis, maar wellicht eerder een horecapand.

19-09-2012, Peter Smaardijk: De gem. zangvereeniging Crescendo in Hengelo was opgericht in 1899. Daar in de buurt misschien?

G 2172 Woonhuis 2 met opvallende bovenramen

G 2187 Villa op een hoek

G 2194 Wasserij "De Valk" van P. van Kleef


01-10-2018, J.J. Hoefnagel: Er is eveneens een "Stoom- Wasch en Strijkinrichting de Valk" in Leiden geweest. Begonnen aan de Aloëlaan 2, afgebrand 1932. Vanaf 1933 aan de Warmonderstraat 6-18. Overigens vinden we in die periode ook een "Wasscherij van Kleef" in Leiden.

12-10-2012, Adrie Bos: In mijn Nijmeegse adresboeken (waarin ook de inwoners van Ubbergen en Beek vermeld worden) van 1901, 1913, 1914, 1922 en 1940 komt de naam P. van Kleef in combinatie met wasserij de Valk in Beek, Ubbergen of Nijmegen niet voor. Ook gezien de bebouwing op de fotokaart en situering van het pand lijkt het mij dat Ubbergen uitgesloten kan worden.

12-10-2012, Jan Spoolder: In ieder geval tussen 1930 en 1942 zat er een Stoomwasscherij ' De Valk' aan de Haagweg 58 in Delft. Hiervan geen afbeelding gevonden, ook nog geen verwijzing naar P. van Kleef.

08-10-2012, Hans van den Berg: Kasteellaan moet zijn Kasteelselaan.

07-10-2012, Hans van den Berg: In 'Ubbergen in oude ansichten', nr 22, staat een foto met daarop afgebeeld een door twee paarden getrokken waskar met daarop de tekst:
Stoom-, Wasch- en Strijkinrichting De Valk (geexploiteerd door de gebroeders Marinus en Willem Jansen). De foto is van ca 1900. Het zoekplaatje is van latere datum. De tekst op de waskar is exact gelijk aan die op het bord op de foto van het zoekplaatje, muv de naam van de eigenaar. Dit kan geen toeval zijn.

07-10-2012, Hans van den Berg: Mogelijk: Wasserij en Chemische Wasserij "de Valk", voor Wassen, Stomen en Verven, Kasteellaan 44, Ubbergen

G 2196 Geen huisnummers.

G 2200 Foto M. Scheepstra, Deventer


03-10-2012, Swier: Mindert Scheepstra had toch wel een groot werkgebied. (onder extra informatie)
http://fotografen.nl/

G 2217 Schoolgebouw

G 2239 Verzonden vanuit ...rn (5 letters)


01-10-2018, J.J. Hoefnagel: Nederland telt maar 4 plaatsnamen die zowel vijf letters hebben als eindigen op RN, namelijk:
Baarn
Hoorn
Doorn
Maarn

G 2240 Mogelijk Velp


22-10-2012, Berry: De naam van de villa is Aura.

G 2243 Poststempel begint met een D.

Waarschijnlijk 7 letters.

G 2253 Fotograaf Haalman Groningen

G 2264 Voetballers bij een gashouder


22-07-2013, Paul: G 2264 Voetballers bij een gashouder Het rood en wit van fijenoord bij de gasfabriek van hillesluis
http://www.fotovanrotterdam.nl/prenten/fotoframe.php?foto=vlie355.jpg

09-01-2013, Hans Klomp: Mogelijk is dit Meezenbroek in Zuid-Limburg, waar een voetbalveld aan het gasbedrijf. Zie hiervoor http://www.heerlenvertelt.nl/2011/07/de-bolgashouder-van-210-000-kg/
en http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010541169%3Ampeg21%3Ap023%3Aa0269

G 2271 Avondzon

G 2272 Vrijstaand woonhuis

Fotokaart van Fotograaf Weiss uit Amsterdam die ook in Hoevelaken e.o. gewoond/gewerkt heeft.

G 2287 Mogelijk provincie Groningen


03-03-2013, Sander van Wijngaarden: stempel achterop vermeld fotograaf simon frank mauritsstraat 17 groningen ..de kans dat dit groningen of omgeving is is dus groot . Het pand lijkt op een klein kavel te staan en vermoedelijk is het ook een hoekpand .De mensen maken een stadse indruk ...
kans in buitengebied groningen of centraal in een omliggend dorp
opvallend licht bakstenen

G 2291 Mogelijk Arnhem


08-11-2012, Sander van Wijngaarden: enigste aanwijzing is handgeschreven tekst ,, arnhem,,..achterop


08-11-2012, Guus Jeurissen: Zijn er aanwijzingen dat dit mogelijk Arnhem is? Staan er namen op adreszijde?

G 2307 Kapperszaak. Wegwijzer onleesbaar.

G 2344 Villa op een hoek.


28-03-2013, Martin Snuverink: Ja, Ruud, dit klopt. In WOII beplakte men de ruiten in gebieden met hoog aanvalsrisico. De ruiten waren dan minder kwetsbaar bij bominslagen en explosies. In Den Haag kwam dit veel voor en elders misschien ook , maar daarvan heb ik geen weet.

28-03-2013, Hans de Haas: Die ramen zijn inderdaad beplakt met tape, dat werd in de oorlog veel gedaan om in geval van een explosie de scherven bijeen te houden. De zolderramen en de zijramen zijn hier kruislings beplakt.

28-03-2013, Ruud v.d. Aakster: Als ik naar de ramen kijk zie ik vreemde roede verdeling, alles is ongelijk. Het zal mij niet verbazen als dit tape is o.i.d.

G 2345 Drenthe ??

G 2346 Eerste steen gelegd door G.S. Terpstra

Bij deze fotokaart zit een briefje. In modern handschrift: Afbeelding van een groep dorpsbewoners, onderwijzers en leerlingen van een lagere school. Vermoedelijk Makkum of Witmarum volgens info.

15-04-2013, E. Petter: In een krant uit 1888 adverteert een bakker G.S. Terpstra uit Marssum in de krant:
http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010590088%3Ampeg21%3Ap004%3Aa0027

In een krant uit 1929 wordt een G.S. Terpstra een "notabele" uit Menaldum genoemd:
http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010746106%3Ampeg21%3Ap010%3Aa0143

In beide gevallen komt de G.S. Terpstra uit de gemeente Menaldumadeel, dus wellicht moet de school daar gezocht worden. Wat is precies de datum op de "eerste steen" ? Staat er 12 Mei 1867 ? Dan zou het de bovengenoemde G.S. Terpstra uit 1888 kunnen zijn.

De christelijke lagere school in Menaldum op de volgende afbeelding http://tinyurl.com/c4jtho6 vertoont wel enige overeenkomsten met de school van het zoekplaatje, en dan bedoel ik het rechterraam met 3x3 ruitjes onder en een scharnierbaar bovendeel. Ook de raamdorpel lijkt overeen te komen.
Wellicht is het zoekplaatje de voorkant van deze school.

Op de website van de huidige Chr. School Menaldum staat:
"Op 9 april 1866 tekende koning Willem III het besluit waardoor de vereniging werd erkend als rechtspersoon. Het zou tot 9 juli 1867 duren voordat de eerste school werd geopend." Als er 12 Mei 1867 op de "eerste steen" staat is dat trouwens wel erg kort voor de opening.

 

G 2362 Dorpsgezicht in het noorden des lands.

G 2366 Twee foto's van een landhuis.


01-02-2013, Wim de Koning Gans: Deze voet kwam in Amsterdam voor, maar niet met deze lantaarn. Voet en lantaarn zijn apart van elkaar bekend uit Nijmegen, en in deze combinatie hier te zien:
http://www.onbekendinnederland.nl/oplossingspagina/images/nijmegen-batavierenweg.-gl--m-13042.jpg
Nijmegen zou dus goed kunnen, anders misschien Woerden.

G 2371 Instelling ??


05-07-2013, Ingrid Evers: Ik geloof dat we de foto ooit eens op een van de drie sites tot een goed einde hebben gebracht. De huizen liggen wat hoger dan het terrein op de voorgrond en hebben bovendien nog enkele treden naar de voordeur. Ik meen me te herinneren dat dat zo was omdat er overstromingsgevaar was.

G 2381 Dorpsstraatje met lantaarn


26-09-2014, E. Petter: Een lantaarnpaal in de Vuldersstraat in Harderwijk heeft toch wel goede overeenkomsten met die van het zoekplaatje: https://www.facebook.com/HerinnerjejeHarderwijk/photos
De noordkant van deze (niet meer bestaande) straat of evt. de Keizerstraat lijken me goede kanshebbers. Fotomateriaal is zeer schaars..

06-02-2013, Peter Smaardijk: Het lijkt mij een Zuiderzeestadje, Vissersbuurt in Harderwijk is een goede kandidaat. Zoiets als de Rechte Oosterwijk. Ik heb het daar echter niet kunnen vinden, maar dit lijkt me wel de meest kansrijke zoekrichting.

G 2441 Mogelijk Huizen (NH)

G 2457 Landhuis aan vijver

Rechts naast de foto, slecht leesbare tekst.

05-01-2016, Peter Smaardijk: Om precies te zijn gaat het hier om een zgn. Doeckerbarak, die geleverd werden door Christoph & Unmack uit Niesky.

05-01-2016, Peter Smaardijk: De barak rechts is inderdaad een standaardbarak die door het Duitse leger in de Eerste Wereldoorlog werd gebruikt als veldlazaret; ik ben er al verschillende, volledig identieke, tegengekomen op internet, echter in geen van de gevallen in combinatie met deze buitenplaats. Zie bijvoorbeeld http://www.cartespostalesdelorraine.com/feld-lazarett-t4117.html

30-11-2015, Peter Smaardijk: Er zou wel eens "Feldlazarett 4 ..." kunnen staan. Foto lijkt mij ouder dan WO2, maar wie weet... en wie weet is dit in Vlaanderen...

G 2462 Fotograaf Eduard Sanders

Ovale huisnummerbordjes. Achterzijde type 6. Voor meer info over type 6 klik HIER

22-05-2013, Martin Snuverink: Deze foto staat ook als nummer 2245g op de site van Arnold. Dit is absoluut zeker Rotterdam (ovale huisnummers, trappen enz.) en er is ook veel op gereageerd. Zie http://www.inoudeansichten.nl/zoekplaatjes/showthread.php?5319-2245g&highlight=2245g

 

G 2472 Mogelijk Lunteren.

G 2476 Villa

G 2484 Vrijstaande villa


23-09-2013, Hans de Haas: Die heksteunen zien er nogal Haags uit.

Serie 4   G 2494 tm G 2992

Serie 3   G 1865 tm G 2484